Sözleşmeli Personel Alımıemeklilikte yaşa takılanlarkpss sorularıpersonel alımımemur alımıEYT şartları
DOLAR
27,2151
EURO
28,8542
ALTIN
1.676,91
BIST
8.304,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
26°C
İstanbul
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

Rapor Ödemesi Emanete Alındı Ne Demek?

Rapor Ödemesi Emanete Alındı Ne Demek?
Sgk
2 Ekim 2022 17:59 | Son Güncellenme: 2 Ekim 2022 18:01
642
A+
A-

Rapor ödemesi emanete alındı bilgisi, rapor ücretinin ödenmesi ve işçi tarafından alınmaması halinde verilen bir bilgidir. SGK ile PTT kurumlarının anlaşmalarına göre rapor ücretlerinin belirli süreler içerisinde alınması gerekir. Bu süre, ödeneğin çeşitlerine göre değişiklik gösterir. İstirahat raporu gibi kısa süreli rapor ödemelerinde 2 ay içerisinde paranın alınması gerekir. Alınmaması halinde Rapor ödemesi emanete alındı bilgisi verilmekte, para SGK’ya iade edilmektedir.

Postaneye Gitmeden Rapor Parası Alma

Sigortalı işçiler, işlerine devam edemeyeceği sağlık sorunları yaşamaları halinde rapor almalıdır. Rapor alındığında, SGK tarafından çalışılmayan günlere göre ödeme yapılır. Meslek hastalığı veya iş kazası sebebi ile ölüm durumunda da SGK tarafından hak sahiplerine ödemeler yapılır. Bu ödemeler, rapor parası şeklinde düzenlenir ve PTT kurumlarından alınabilir.

Yapılan yeni düzenlemelere göre E-devlet üzerinden rapor parası alınması mümkündür. E-devlet sisteminde giriş yapan işçiler, banka hesaplarını tanımlayabilirler. Rapor ödemesi alınması için tanımlanan banka hesaplarına doğrudan ödeme yapılır ve herhangi bir kuruma gitmeden ödeme alınabilir.

Rapor Parası Alınmazsa Ne Olur?

Rapor parası alınmadığında, rapor ödemesi emanete alındı bilgisi verilmektedir. Bu bilgi, paranın SGK’ya iade edildiğini gösterir. Rapor parası, belirlenen süre içerisinde alınmadığında iade edilir. Bu durumda işçilerin iade edilen rapor parasını almak için yetkili kurumlara müracaat etmesi gerekir. Ancak genellikle iade edilen rapor parası geri ödenmemektedir.

Rapor parası, kısa süreli raporlar için ödenmişse, alınması için verilen süre 2 aydır. Eğer meslek hastalığı gibi sebeplerle ödenek alınıyorsa, 5 yıl içerisinde alınması gerekir. Bu süreler, PTT kurumları ile SGK arasındaki anlaşmaya göre düzenlenmiştir. İşçiler, hak ettikleri parayı almak için E-devlet üzerinden banka hesapları tanımlayabilir.

Rapor Parası Ne Kadar Sürede Alınmalıdır?

İşçiler rapor parası ödemesi yapıldığında, SMS yoluyla bilgi verilmektedir. Eğer mesaj yoluyla bilgi alınamıyorsa, E-devlet sistemi üzerinden rapor parasının yatıp yatmadığı görülebilir. Rapor parasını almak için verilen süreler, ödemelere göre değişiklik gösterir. Ortalama 2 ay içerisinde alınmadığında, Rapor ödemesi emanete alındı bilgisi verilir ve para iade edilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.