KPSS Ortaöğretim soruları,KPSS Ortaöğretim Çıkmış Sorular PDF olarak yıllara göre, re kullanımınıza sunuluyor. İlgilendiğiniz sınav için aşağıdan tercih yapabilirsiniz. KPSS Ortaöğretim Konuları,Yönlendirme sizi istediğiniz KPSS Çıkmış Sorular ve cevapları için PDF indirebileceğiniz alana götürecektir.
KPSS A sınavına giren herkesin yanıtladığı testtir.
Genel olarak İİBF, Hukuk, SBF mezunlarının A kadrolardaki ön elemeleri geçerek kurumların sınavlarına girmeye hak kazanmak için girdikleri sınavlardır.
Alan bilgisi testleri için iki oturum yapılır. Her alandan 40 soruluk testler yer alır:
Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler
Öğretmenlik alanından sınava girmek isteyenlerin girdiği testtir. 80 soru içerir. Bu testteki netler tüm öğretmen kadroları için puan hesaplamasında yer alır.
KPSS ile öğretmen olarak atanmak isteyenlerin kendi branşlarında sorulara yanıt verdiği testlerdir. KPSS ÖABT aşağıdaki alanlarda yapılır:
KPSS B sınavı düz memur alımları için yapılır. 2 yılda bir gerçekleşen sınava lisans mezunları, lise mezunları, ortaokul mezunları katılabilir. Bu sınavın sonuçları ile yapılacak atamalarda esas kriter KPSS’de alınan puandır.
KPSS-B Lisans için ayrı bir sınav yapılmaz. Lisans mezunlarının girdiği Genel Kültür-Genel Yetenek testi sonuçlarına göre oluşturulan P-3 puan türü lisans mezunlarının B kadrolara atanmak için kullanacakları puandır. Mühendis, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, avukat, veteriner, kimyager, biyolog, hemşire, ebe gibi kadrolara bu şekilde atama yapılır. Yerleştirmeleri ÖSYM yapar.
Ön lisans mezunları için yapılan sınavdır ve yine Genel Kültür-Genel Yetenek alanlarından sorular içerir. Ön lisans bölümlerinden mezun olanlar bu sınav ile devlet memurluğuna yerleştirilirler.
Tekniker, teknisyen, santral memuru, memur gibi kadrolara bu sınav ile atama yapılır. Yerleştirmeler ÖSYM tarafından yapılır.
Lise mezunlarının girdiği ve devlet memuru olarak atanmak için kullandıkları KPSS oturumudur. KPSS-B sınavlarının tamamı gibi iki yılda bir (çift sayı ile biten yıllarda) yapılır.
Veznedar, daktilograf, hizmetli, hasta bakıcı, gassal gibi mesleklerde atama yapılır. Özellikle Teknik liselerden mezun olanların kendi alanlarında sınava girebilecekleri ve mesleklerine göre devlet memuru olarak atanabilecekleri sınavdır.
2018 KPSS Ortaöğretim Çıkmış Sorular PDF
2016 KPSS Ortaöğretim Çıkmış Sorular PDF
2014 KPSS Ortaöğretim Çıkmış Sorular PDF
2012 KPSS Ortaöğretim Çıkmış Sorular PDF
2010 KPSS Ortaöğretim Çıkmış Sorular PDF
2008 KPSS Ortaöğretim Genel Kültür Çıkmış Sorular PDF
2008 KPSS Ortaöğretim Genel Kültür Çıkmış Sorular Cevap Anahtarı
2008 KPSS Ortaöğretim Genel Yetenek Çıkmış Sorular PDF
2008 KPSS Ortaöğretim Genel Yetenek Çıkmış Sorular Cevap Anahtarı
2006 KPSS Ortaöğretim Genel Kültür Çıkmış Sorular PDF
2006 KPSS Ortaöğretim Genel Kültür Çıkmış Sorular Cevap Anahtarı
2006 KPSS Ortaöğretim Genel Yetenek Çıkmış Sorular PDF
2006 KPSS Ortaöğretim Genel Yetenek Çıkmış Sorular Cevap Anahtarı
Genel Kültür’de, Coğrafya, Tarih ve Vatandaşlık Bilgisi dersleri sorulmaktadır. Soru sayıları bakımından şu şekilde bir dağılım gösterir: 30 Türkçe, 30 Matematik, 30 Tarih, 18 Coğrafya, 12 Vatandaşlık ve Güncel Bilgilerdir.
Bu alanda tümkurumları kapsayan bir baraj puanı olmasa da pek çok kurum başvuru için 70 puanı baraj olarak kabul etmektedir.