İŞKUR memur alımı Türkiye İş Kurumunun belirli zaman aralıklarında ihtiyaç durumuna bağlı olarak Türkiye genelinde yaptığı alımlardır. KPSS’li ya da KPSS’siz olarak alınacak memurlar için İŞKUR adayların bazı şartlara uygunluğunu talep etmektedir. Başvuru şartları taşıyan adayların başvuruları geçerli olacaktır. Alınacak olan memur sayısı her yıl değişiklik göstermektedir.
İŞKUR açık iş ilanları tarafından yayımlanan ilanlar için adaylardan istenen en temel şartlar başvuracak adayın 18 yaşından büyük olmasıdır. Adayın diğer şartları da yerine getirmesi gerekmektedir.
İŞKUR memur alımı ile memur olmak isteyen adaylardan bazı genel şartlar talep etmektedir.
İş arama sürecinden vatandaşların İŞKUR üzerinden iş başvurusu yapmak istemesi durumunda İŞKUR kayıt işlemlerini başarılı bir şekilde tamamlaması gerekir. İŞKUR güncel iş ilanları kısmından İstihdam ekranından güncel ilan sorgulaması ve başvurusu yapmak için;
Formun doldurulmasının ardından sağ alt kısımda yer alan ‘’Ara’’ seçeneği tıklanmalıdır. Bu işlemle birlikte güncel İŞKUR memur alımı ilanlarına başvurulabilmektedir.
İŞKUR Memur Alımı
İŞKUR farklı alanlarda istihdam edilmek üzere memur alımı gerçekleştirmektedir. Çeşitli meslekler üzerinde yapılan alımlar;
İŞKUR memur alımı ve personel alımı ile ilgili en çok araştırılan konuların başında KPSS şartının aranıp aranmadığı gelmektedir. İŞKUR yaptığı alımların bazılarında KPSS şart ararken bazı meslek grupları için yaptığı alımlarda KPSS şartı aramamaktadır. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvuru yapacakları pozisyonun şartları ile ilgili olarak detayı araştırma yapmak durumundadırlar.
Farklı meslek alanları arasından çeşitli kurumlar için yapılacak alımlarda yaş, öğrenim, ikamet, sertifika gibi bazı şartlar aranmaktadır. ÖSYM üzerinden KPSS ile yapılan İŞKUR memur alımı için de belirli bir KPSS baraj puanı bulunmaktadır. Meslek grubuna bağlı olarak değişen bu baraj puanını geçenler başvuru yapmaya hak kazanacaklardır.
İŞKUR memur alımı için iş başvurusunda bulunmak isteyenlerin ilk olarak İŞKUR’a kayıt olmaları gerekmektedir.
İŞKUR kayıtlarının aktif olarak kalma süresi 12 ay olarak belirlenmiştir. İş arayan kişilerin kayıt işlemlerini tamamlamalarının ardından internetten Kurum portalına giriş yapmaları gerekmektedir. Adaylar İş Arama/Kayıt Durumu menüsü ile birlikte kayıtlarını aktif hale getirebilirler. Diğer yandan İŞKUR İl Müdürlüğüne şahsen, faks ile telefon yoluyla aktif hale getirmek mümkündür.
İŞKUR memur alımı için İŞKUR kaydının yapılmasının ardından aktif kalma süresi içinde işlem yapılmayan kayıtlar pasif duruma düşmesinin ardından, iş arayanın güncelleme yapmasına kadar pasif kalmaya devam edecektir. Başvuru yapmak isteyen tüm adayların bu duruma dikkat etmeleri gerekmektedir.
Kpss Nedir, Ne İşe Yarar? Kpss Türleri Nelerdir bu kavramları da iyi algılamak gerekir. Bu doğrultuda daha rahat bir yol izlenimi gerçekleşecektir.