Sözleşmeli Personel Alımıemeklilikte yaşa takılanlarkpss sorularıpersonel alımımemur alımıEYT şartları
DOLAR
27,2150
EURO
28,8548
ALTIN
1.677,04
BIST
8.304,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
26°C
İstanbul
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

Diyetisyen Nasıl Olunur, Ne İş Yapar, Maaşları Ne Kadar?

Diyetisyen Nasıl Olunur, Ne İş Yapar, Maaşları Ne Kadar?
17 Haziran 2022 06:31 | Son Güncellenme: 25 Haziran 2022 03:05
572
A+
A-

Diyetisyen nasıl olunur? Diyetisyen olmak için hangi bölüm okunmalı, Diyetisyen maaşları, ve ne iş yapar gibi pek çok soru sorulur. Sorularınızı yanıtlıyoruz.

Diyetisyen nasıl olunur sorusunu soran kişiler, bu alanda kariyer hedefliyor olabilir. Bunun için ilk aşamada yapması gereken, doğru eğitim bölümünü seçmiş olmaktır. Bu alanda kariyer hedefleyen bir kişinin direkt olarak eğitim alması, deneyim elde etmesi ve alanında uzmanlaşarak mesleğine devam etmesi iyi bir diyetisyen olması için yeterlidir.

Diyetisyen Nasıl Olunur?

Bölüm diyetisyenlik olarak geçer. Diyetisyen olmak için ilk olarak bu unvanı kazanmak açısından, mutlaka üniversitedeki bölümü okumak gerekiyor. Bunun için özel üniversitelerin yanı sıra direkt olarak devlet üniversitesinde de bu bölümün olduğunu göreceksiniz. 4 yıllık bir bölüm olduğundan, diyetisyen olarak görev alabilmek için bu bölümün başarı ile tamamlanması gerekiyor. Ardından direkt olarak siz de bu alanda işe başlayabilirsiniz.

  • 4 yıllık diyetisyenlik bölümü
  • Özel üniversiteler
  • Devlet üniversiteleri

Verilen aşamaların tamamlanması durumunda, kişinin diyetisyen olarak göreve başlamasında herhangi bir sakınca olmayacaktır. Eğitimini tamamlayan kişiler bu alanda staj da yaparak ilk deneyimini elde etme fırsatı bulacaktır.

Okumalısın: Dış Ticaret Operasyon Sorumlusu Nasıl olunur, Ne İş Yapar, Maaşları Ne Kadar?

Diyetisyen Ne İş Yapar?

Diyetisyen ne iş yapar? Sağlıklı beslenme, sağlıklı kilo alma, sağlıklı kilo verme şeklinde uzman desteği sunan kişidir. Diyetisyen, kişiye özel tahliller yapan, ardından kişiye özel program oluşturan kişidir. Hastanın kilo sorununu ortadan kaldırmak üzere hareket eder. Bu kilo almak ya da kilo vermek şeklinde olabilir. Diyetisyen bu programı oluşturduktan sonra uygulama noktasında da özenle hareket ederek, kontrolleri sağlar.

  • Kişinin sağlıklı beslenme düzeninin olması
  • Beslenme düzeni için diyet listesi oluşturmak
  • Kişiye özel programlar yapmak
  • Süreci takip ederek kişiye destek olmak

Diyetisyen Ne Kadar Maaş Alır?

Aşamaları tamamlayan kişi diyetisyen olarak görevine başlayacaktır. Sonrasında direkt olarak Diyetisyen ne kadar maaş alır sorusu akıllara gelir. Bu alanda çalışacak olan kişi, maaşı için de geniş bir aralığın olacağını bilmelidir. Devlet ve özel sektör arasında da maaş skalası hususunda farklılık söz konusu olabilir.

Yeni Mezun Diyetisyen Maaşları

Özel sektör diyetisyen maaşları, yeni mezun olanlar için biraz daha düşüktür. Bazı kurumlar asgari ücret ile diyetisyenleri işe başlatırken ünlü hastaneler daha yüksek maaşlar vermektedir. Özel sektörde çalışan yeni mezun diyetisyenler için sabit bir ücret söylemek mümkün olmayabilir. Ancak kamu kuruluşunda çalışmaya başlayanlar için en düşük diyetisyen maaşları 4.049 TL’dir.

Uzman Diyetisyen Maaşları

Yeni mezun diyetisyen maaşları haricinde adayların maaşları, mezun oldukları üniversitenin yanı sıra; kendilerini ne kadar geliştirdikleri ile orantılıdır. Lisansüstü eğitim alan diyetisyenler, iş bulma açısından daha şanslı olacaktır. Doktorasını yapmış ve uzmanlığını almış olan diyetisyenlerin maaşları en az 4000 TL’den başlamaktadır. Büyük ve özel hastanelerde çalışan diyetisyenlerin maaşı daha fazladır.

Özel Hastane Diyetisyen Maaşları

Diyetisyen maaş aralıkları özel hastanelerde daha çok değişmektedir. Uzman diyetisyen maaşı ile yeni mezun diyetisyen maaşları denk olmamaktadır. Diyetisyenlerin deneyimleri, özel hastane diyetisyen maaşları üzerinde etkilidir. Çalışmaya yeni başlayan diyetisyenler, 2.500-3.500 TL arasında maaş alır. 5 yıl süreyle deneyim sahibi olan diyetisyenler, 4.000-5.500 TL maaş alır. 10 yıl ve üzeri deneyime sahip olan diyetisyen maaşları ise 6.000-9.500 TL arasında değişiklik gösterir. Ancak bahsettiğimiz özel hastane diyetisyen maaşları ortalamadır, genel olarak geçerli değildir.

Devlet Hastanesinde Diyetisyen Maaşları

Diyetisyenlik maaşları devlet hastanelerinde çalışanlar için daha tatmin edici olacaktır. Devlet hastanesinde diyetisyen maaşları derece/kademe oranı ile değişiklik gösterir. Yeni mezun olan bir diyetisyen bu yüzden, üst kademe diyetisyenlere oranla daha az maaş alacaktır. Yeni göreve başlayan 8/1 kademeli diyetisyenler net olarak 4.049 TL maaş alır. Söz konusu maaş, diyetisyenin kademesinin yükselmesiyle birlikte artmaktadır.

Diyetisyen olmak için hangi bölüm okunmalı
,Diyetisyen maaşları
,Diyetisyen olmak için Kaç Puan Gerekir
,Diyetisyen sayısal mı
,Diyetisyen olmak için lisede hangi bölüm okunmalı
,Diyetisyen ve uzman diyetisyen arasındaki fark
,Diyetisyen olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir
,Diyetisyen doktor mu

Yukarıda listeden google de aratarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Ozlemgunay dedi ki:

    Uzman d diyetisyen nasıl olunur ve kategorisine göre fiyatı nedir bilmiyordum Sayende ortalama fiyatı Öğrenmiş oldum Teşekkür ederim

  2. Hasan tek dedi ki:

    Diyetisyenlik hakkındaki bütün her şeyi detaylı bir şekilde açıklamışsınız benim de aklımda olduğu için detaylı şekilde araştırmak istedim bütün kafamdaki soruları öğrenmiş oldum

  3. Berataydin dedi ki:

    Diyetisyenlik maaşlarını merak ediyorum Buradan detaylı şekilde öğrendim Benim arkadaşım da diyetisyenlik yaptığı için kafamda sorular vardı

  4. Afrado dedi ki:

    Diyetisyenler hakkında merak ettiğim çok şey vardı hepsini öğrendim süpersiniz ya bayıldım resmen hep buradayım artık

  5. Sude dedi ki:

    Çok güzel detaylı bi şekilde anlatmışsınız bu bölümü okumak isteyen biri olarak hocalarımdan bile böyle güzel bilgi almadım

  6. Büşra Kaya dedi ki:

    Güzel bir site tavsiye ederim ?

  7. Emre Cesur dedi ki:

    Konuyu tüm yönleriyle çok güzel anlatmışsınız. Gayet anlaşılır ve detaylı bir makale olmuş. Emeğinize sağlık

  8. Mikail Kahraman dedi ki:

    Diyetisyenlerin gayet güzel maaşları varmış. Hele kendini kanıtladıktan sonra süper bir geliri olabilir. Bu site sayesinde takip edebiliyorum.

  9. Gamze Torunoğlu dedi ki:

    Diyetisyenlik son zamanlarda oldukça popüler bir meslek Ayrıca bir ihtiyaç. Ben diyetisyenlik seçenlerin işsiz kalacağını düşünmüyorum.

  10. Alican dedi ki:

    diyetisyen olmak isteyen biri olarak bu makale oldukça bana yok verdi teşekkürler

  11. Tuğçe dedi ki:

    Çok bilgilendirici bir makale olmuş gerçekten süpersiniz aklımdaki tüm soru işaretlerini giderdim

  12. Gamze Torunoğlu dedi ki:

    Diyetisyenlik son zamanlarda oldukça popüler bir meslek Ayrıca bir ihtiyaç. Kuzenim insülin direnci yüzünden kilo veremiyordu. Ayrıca kiloları birçok sağlık problemine yol açmıştı. İyi bir diyetisyene gitti ve yavaş yavaş sağlıklı bir şekilde kilo vermeye başladı. Aslında gerçekten çok önemli bir meslek ☺️