Sözleşmeli Personel Alımıemeklilikte yaşa takılanlarkpss sorularıpersonel alımımemur alımıEYT şartları
DOLAR
27,2195
EURO
28,8599
ALTIN
1.677,25
BIST
8.304,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
26°C
İstanbul
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

Çocuğunuzu Kreşe Alıştırmanın 7 Yöntemi

Çocuğunuzu Kreşe Alıştırmanın 7 Yöntemi
2 Şubat 2022 04:07 | Son Güncellenme: 2 Şubat 2022 14:48
758
A+
A-

Çocuğunuzu kreşe alıştırmanın 7 yöntemi ,Çocuklar Anaokuluna Nasıl Hazırlanmalı?Okulun ilk günleri ebeveynler ve çocuklar için zor olabilir. Bu günlerde sık sık kapının önünde bekleyen anneleri ve sınıfta ağlayan çocukları görüyoruz.

Çocukların kreş korkusu ve ağlaması sonucu aileler çocuklarını bırakamıyor, bütün gün okulda bekliyor. Anneler için çocuklarının ağlama nöbetleri yürek parçalayıcı olabilir. Bu nedenle çocuklarından ayrılıp ayrılmayı zor bulabilirler. Ancak çocuğun okula alışması için velilerin beklemeden okula gitmesi gerekir.

Çocuklar Anaokuluna Nasıl Hazırlanmalı?

Çocuğunuzu okul kapısında sevdiğiniz birine teslim etmek okula gitmeyi kolaylaştırabilir ve okul kapısında ayrılmaları kolaylaştırabilir. Çocuğunuz öğretmenini seviyorsa, şanslı olabilir. Okula geldiğinizde, çocuğunuzu öğretmene teslim etmek onları daha az dirençli hale getirebilir. Çocuklar anaokuluna başladıklarında bir sosyal çevre ve yeni arkadaşlar edinirler. Çocuğunuz okulda bir arkadaş edindiyse, birlikte daha fazla zaman geçirmek için onu evinize davet edebilirsiniz. Böylece çocuğunuzun okulda güvendiği ve birlikte vakit geçirmek istediği bir arkadaşı olacak ve bu arkadaşını okula giderken görmek daha heyecanlı olabilir.

Cocugunuzu Krese Alistirmanin 7 Yontemi 1
Çocuğunuzu Kreşe Alıştırmanın yollarıi

Okulun ilk haftasında siz de çocuğunuz kadar endişeli olabilirsiniz. Ancak çocuklar başta zorlansalar da okula her zaman ayak uydururlar. Çocuğunuzdan ayrılırken kendinizi daha rahat hissedebilmeniz için çocuğunuzun gittiği kurum personeli ile iletişim halinde olabilirsiniz. Bu şekilde endişelerinizi ayakta konuşmak yerine çocuğunuzu bırakırken veya alırken daha iyi ifade edebilirsiniz.

Kreş Adaptasyonu Nasıl Geliştirilir?

  • Bebeğin bu sancılı sürece adım adım uyum sağlamasına olanak sağlayan bir yöntemi benimsemek her zaman mantıklıdır.
  • Öncelikle evde anne veya bakıcının yerini alabilecek kişiye alışmaya çalışın ve bire bir ilişki içinde olun.
  • Bu yöntemle her yeni bebeğin yaklaşık 2 hafta arayla kreşe girmesi esas alınmalıdır.
  • Bu arada, kreş ve ebeveynler arasındaki ilk bağlantı, ilk günkü uygulamalı konuşma ile olur.
  • Burada anaokuluna başlayacak olan çocuk tüm ihtiyaçları ile ön planda tutulmalıdır. Bu toplantıda hemşirelik uzmanlarının çocuğun alışkanlık ve adetleri, beğenileri ve hoşlanmadıkları ve ilgi alanları hakkında mümkün olduğunca ayrıntılı bilgi almaları esastır
  • Uyumakta zorlanıyor musun? Erkek kardeşlerin var mı? Hamilelik nasıldı? Tüm bu soruların cevapları uyum sürecinde önemli olacaktır.
  • Uyum sürecinde sorunlar ortaya çıkarsa, bunları çözmenin en etkili yolu, işin başında çocuk hakkında olabildiğince ayrıntılı bilgi sahibi olmaktır.

Çocuğunuzu Kreşe Alıştırmanın Yolları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kreşe ne kadar sürede alışır?

Çocuğun kreşe alışması ortalama olarak bir ay sürmektedir. Onu alacağınız zamanı doğru olarak söyleyin. Çocuğun ilk kreş tecrübesinin hayal kırıklığı ile sonuçlanmaması için, çocuğunuza karşı kararlı ve dürüst olun.

Kreşe başlama yaşı ne olmalı?

Çocukların normal koşullarda kreşe başlaması için en ideal yaş 3-3,5’tur. Eğer çalışıyorsanız ya da çocuğunuza başka birinin bakmasını istemiyorsanız 2,5 yaşından sonra çocuğunuzu kreşe verebilirsiniz. 2-2,5 yaşında kreşe başlandığı durumlarda yarım günlük oyun grupları ile başlayıp süreyi yavaş yavaş uzatabilirsiniz.

2 yaş kreş için erken mi?

Süt çağı olarak bilinen iki yaşına kadarki dönemde çocuk ebeveynine maddi ve manevi olarak daha çok gereksinim duyar. 2 yaşına kadar gerekmedikçe çocuğun kreşe gönderilmesi, uzmanlar tarafından önerilmemektedir.

Kaç yaşında kreşe verdiniz?

Kreş için uygun dönem belirlenirken çocuğun kişilik ve gelişimi ile ona bakan anne-baba ya da bakıcının kişilik yapılarının ve koşullarının da göz önüne alınması gerektiğini belirten Uslu, “Çocukların normal koşullarda 3- 3.5 yaşında kreşe başlaması uygundur.

Anaokulu ve kreşin farkı nedir?

Aslında kreş ve anaokulu farkı daha çok hitap ettiği çocuk yaşını kapsamaktadır. Kreşler 0-2 Yaş (0-24 aylık) çocukları, anaokulu ise 36-68 aylık çocukları hedeflemektedir. … Bu çakışmadan da faydalanarak Gündüz Bakımevi hizmeti vermeye hakkı olan kurumlar aynı zamanda Anaokulu hizmeti de verebilmektedir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.