Sözleşmeli Personel Alımıemeklilikte yaşa takılanlarkpss sorularıpersonel alımımemur alımıEYT şartları
DOLAR
19,0443
EURO
20,7585
ALTIN
1.204,65
BIST
5.001,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
14°C

Çocuğunuza Yüksek Sesle Kitap Okumanız için 5 Neden

Çocuğunuza Yüksek Sesle Kitap Okumanız için 5 Neden
10 Eylül 2022 23:07
0
A+
A-

Çocuğunuza yüksek sesle kitap okumanız için 5 neden aşırı vurgulanmayan ve kolayca gözden kaçabilecek çocuklar için okumanın 5 temel faydası.

Çocuğa kitap okumak tüm dikkatinizi gerektiren bir iştir. Aynı anda bir kitap okuyup başka bir şey yapamazsınız. İşte tam da bu yüzden kitap okuma etkinliği çocuk için paha biçilmez bir ödül getirir. Kitaplar sadece çocukların genel kelime dağarcığını geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda özellikle duygularla ilgili kelimeleri öğrenmelerine de izin verir. Küçük çocuklarla günlük konuşmalar genellikle basit duygularla sınırlıdır: mutlu, üzgün, kızgın ve bu kelimelerden bazıları.

Sesli Okumada Çocuğunuz İçin Ne Yapar?

  1. Öncelikle çocukların en güvendiği kişiler olan anne babaların sesi bir masal anlatıcısının sesi olur. Çocuk kendini çok güvende hissediyor. Siz hikayeyi anlatırken yani okurken o sizin okuduğunuz satırlara bakar. Böylece harflerin yani şekillerin birbirleriyle nasıl birleştiğini görsel olarak görün. Dinleme yeteneğini artırın. İşitsel dikkatte bir gelişme var.
  2. Sesli okuma, dinleme, konuşma ve hikayeler uydurmayı veya anlatmayı içeren bir etkinliktir. Bu aktivitede okumanın yanı sıra konuşmak ve dinlemek anne/baba ve çocuk arasındaki etkileşimi artırır. Çift yönlü iletişimin geliştirileceği bir aktivitedir. Ayrıca ebeveynler ve çocuklar arasındaki bağı güçlendirir.
  3. Çocuğunuz duygu ve düşüncelerini size daha kolay aktarmaya başlar. Ayrıca okuduğunuz hikayedeki karakterlerle kendileri arasındaki benzerlikleri veya farklılıkları bularak sohbete yardımcı olur.
  4. Okunan her yeni kitap, yeni kelimeler ve kurgularla yeni bir düşünme biçimi geliştirmeye yardımcı olur. Hikâye ile ilgili konuşmaların sesli okunmasını sağlayarak içselleştirmeyi sağlar.

Özellikle şarkı ve tekerlemeler, ritimler ve tekrarlanan kelimelerle çocukların dilin yapılarını ve becerilerini öğrenmelerini kolaylaştırır.

Ayrıca: Okul Öncesi Eğitim Nedir? yazımızı okuyabilirsiniz.

En önemlisi okurken ona sorular sormanız, bir hikaye anlatıcısı gibi bu sorularla meşgul etmesini sağlamanız, sorularınıza cevap vermesini beklemeniz, çocuğunuzu kendi sorularını sormaya teşvik etmeniz ve sorduğu soruları sakince düşünerek cevaplamanızdır.

5. Çocuğunuz sizinle oynamayı, kitap okumayı, aktivite yapmayı ve konuşmayı seviyor. Bu nedenle birlikte sesli okuma etkinliği ile dil ve beyin gelişiminizi desteklemiş olacaksınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.