Sözleşmeli Personel Alımıemeklilikte yaşa takılanlarkpss sorularıpersonel alımımemur alımıEYT şartları
DOLAR
19,0395
EURO
20,5606
ALTIN
1.192,44
BIST
5.001,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Açık
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Beyin Jimnastiği Nasıl Yapılır?

Beyin Jimnastiği Nasıl Yapılır?
8 Şubat 2022 10:48 | Son Güncellenme: 8 Şubat 2022 10:50
0
A+
A-

Beyin Jimnastiği Nasıl Yapılır? Beyin eğitimi, konsantrasyonu ve yaratıcılığı artıran bir öğrenme ve öğretme yöntemidir.
Beyninize yeni deneyimler getirmek beyninizi daha sağlıklı tutar. Hafıza kaybını önlemek ve zihninizi keskinleştirmek için bu mini zihinsel egzersiz egzersizlerini denemelisiniz!

1) Birden Fazla Algınızı Çeken Çalışmalar Yapın

Bir konuyu dinlerken not almak, aklınızdan geçenleri yazmak, sesli kitap dinlemek, altyazılı video izlemek, yürürken ders dinlemek veya içeriden tekrarlamak gibi farklı etkinliklerden yararlanabilirsiniz.

2) Her Konuyu Bir Bütün Olarak Görüntüleyin

Her konunun bir önceki veya sonraki konusunu düşündüğünüzden ve değerlendirdiğinizden emin olun. Yani öğrendiğim matematik konusunun gerçek hayatta nasıl görüneceğini düşünerek konuyu içselleştirmeye çalışın. Bir şeyi anlatırken konuyu parçadan bütüne ya da ayrıntıya kadar anlatabilirsiniz.

3) Bilmediklerinizi Öğrenmeye Çalışın

Her gün hiç duymadığınız bir kelime öğrenmeye çalışın. Veya bilmediğiniz bir dili öğrenmeye çalışın. Arada bir, eski öğrenilmiş kelimelerle hafızanızı test edin.

4) Kendinizi Test Edin Ve Bilginizi Daha Sık Test Edin

Sudoku gibi oyunlarla hafıza ve akıl yürütmeye dayalı aktiviteler yapabilirsiniz. Her gün, herhangi bir faaliyetiniz sırasında, örneğin; Odanızı temizlerken veya yürüyüşe çıkarken yediden yediye veya dokuza kadar 200’e kadar sayarak zihinsel muhakemenizi test edin. Ayrıca Matematikte Başarılı Olmanın Yolları makalemizde bir göz atın.

5) Beyni Uyaran Aktivitelere Katılın

Beynimizin hangi lobunu en aktif olarak kullandığımızı bilmeyebiliriz ama diğer lobu geliştirmek için beyin geliştirici aktiviteler yapabiliriz. Örneğin; Bazı aktiviteleri her zaman kullandığınız elinizle değil, diğer elinizle yapmayı deneyin. Günlük güzergahınız yerine alternatif bir rota deneyerek kütüphaneye gidin, görsel dikkat için farkı bulmak için testlerle zihninizi şaşırtabilirsiniz.

6) Gözleriniz Kapalı Bir Duş Alın

Elleriniz, onları göremediğiniz için muhtemelen vücudunuzdaki çeşitli dokulara dikkat ederek beyninize mesajlar gönderiyor. Yalnızca dokunma duyularınızı kullanmaya çalışın (yanıkları veya yaralanmaları önlemek için sağduyunuzu kullanın). Hissederek muslukları bulun ve sıcaklığı ayarlayın. Ardından duş alın ve gözlerinizi açın.

7) Tanıdık Nesneleri Ters Çevirin

Bir şeyin sağına baktığınızda, sol “sözel” beyniniz dikkatinizi hızla başka bir yere yönlendirir. Kafası karışmış bir görüntünün şekillerini, renklerini ve ilişkilerini yorumlamaya çalıştıklarında, beynin sağ yarım küresinin ağları harekete geçmeye başlar. Zihinsel egzersiz: aile resimlerinizi, masa saatinizi veya resmin üzerindeki takvimi ters çevirin.


Beyin Jimnastiği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Beyin jimnastiği için ne yapılmalı?

IQ, Odak ve Yaratıcılık Arttırmak İçin Mutlaka Denemeniz Gereken 10 Beyin Jimnastiği Yöntemi
Öğreterek öğrenmeye önem verin. …
Yazarak öğrenmeyi deneyin. …
3. Fiziksel egzersizleri pas geçmeyin. …
Sesli kitapları dinleyin. …
Daha hızlı ve akıllıca okumalar yapın. …
Analiz ve çözümleme yeteneğinizi geliştirmeye odaklanın.

Beyni güçlendirmek için ne yapmak lazım?

Fiziksel egzersiz yapın. …
Hareket halindeyken ezberleme tekniği. …
Doğru beslenmenin hayati önemi. …
Şalteri indirip herşeyden uzaklaşmanın sırrı …
Daha önce hiç denemediğiniz şeyler yapmak. …
Müzik beynin gıdasıdır. …
Yatakta sınava hazırlık. …
Doğru uyanma.

Zihin egzersizleri nelerdir?

Beyin egzersizleri, beyninizi eğitmek için en sağlıklı yollardan biridir. Beyninize fiziksel duyuları (görme, koklama, dokunma, tatma ve işitme) duygusal duyular ile birleştiren yeni deneyimler kazandırmak, farklı beyin bölgeleri arasında daha fazla bağlantıyı uyandırır.

Beyin eğitimi nasıl yapılır?

Kitap okumak en faydalı beyin geliştirme yöntemidir. …
Sık sık bulmaca çözme beyin için yapılacak en iyi egzersizdir.
Okunan bilgilerin uygulanmaya geçirilmesi ve görsel olarak görülmesi okullardaki deneyler sonucunda dersler daha iyi anlaşılır.

Beyindeki nöronlar nasıl artar?

Egzersiz, beyne gelen kan miktarını, dolayısıyla da bu çalışkan hücrelere gelen oksijeni, yakıtı ve besinleri artırır. Araştırmalar, egzersiz yapmanın beyinde türetilmiş nörotropik etken denen ve nöronların gelişimine, iletişimine ve canlı kalmasına destek olan bir maddenin miktarını arttırdığını göstermiştir.

Beyni en çok ne geliştirir?

Özellikle de fındık, fıstık, çekirdekler, avokado ve balıktaki yağ sağlıklı yağlardır. Ayrıca biberiye ve zerdeçalın da beyin sağlığı için faydalı olduğu biliniyor. Yemekten zevk almak, sosyal ortamlarda yemek zevkini paylaşmak da yediğiniz şeylerin beyne faydasını güçlendirir.

Zihni boşaltmak için ne yapılır?

Sakinleştirici müzikler dinleyin. …
Meditasyon yapın. …
3. Doğa ile iç içe olmayı deneyin. …
Lavanta sizi rahatlatacaktır. …
Yürüyüşe çıkın. …
Rahatlatıcı bir banyo yapın. …
7. Şarkı söyleyin. …
8. Yeni bir dil öğrenin.

Beyin Jimnastiği Hakkındaki yazımıza bir yorum yaparmısınız sizce daha farklı Beyin Jimnastiği nasıl yapılır ?

Zihninizi Güçlendiren 9 Beyin Egzersizi Videosunu İzleyin

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.